Boksamtal om Hunt, Gather, Parent.

 

Texten innehåller reklamlänkar för Adlibris.

I slutet av augusti kommer jag att bjuda in till ett virtuellt boksamtal via Zoom, där vi ska prata om boken Hunt, Gather, Parent. Det är en bok som har kommit att bli en bästsäljare i USA, och när jag för ett tag sedan intervjuade urfolkskvinnor från USA och Kanada så nämnde flera av den och sa att de hade tyckt att den var inspirerande.

Den är skriven av en kemiforskare, Michaeleen Doucleff, som under sina forskningsresor till andra länder upptäckte att föräldraskapet skiljer sig åt, och när hon såg att det fanns andra sätt att vara förälder på så slogs hon av insikten att det hon gjorde, det hon hade lärt sig, inte fungerade.

Boken fokuserar på tre olika kulturer och ställer sig frågan: Vad kan vi lära av andra kulturer? Det är en praktisk manual med handfasta tips, så på det sättet är den helt olik böcker som Our Babies, Ourselves av antropologen Meredith F. Small, eller Raising Children, av antropologen David F. Lancy. Båda dessa böcker är fantastiska och skrivna av folk som ju har det som jobb - att studera kulturer, att leva med dem i åratal - men de har aldrig blivit bästsäljare. De har aldrig lästs av den större massan.

Hunt, Gather, Parent har däremot nått ut till en bred massa och hamnat på topplistorna. Jag vill inte säga mycket mer om den, men läs den om du är intresserad av ämnet, så pratar vi om den söndagen den 28 augusti, via Zoom. Länk kommer att läggas ut längre fram. Det är gratis att delta och jag tror att det blir jätteroligt!

Du kan lyssna på ett samtal med författaren av Hunt, Gather, Parent här.

Jag är supertacksam om du köper böcker via mina länkar så stödjer du mitt arbete.

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända